Social Știri generale

ARTĂ | Arhitectura japoneză, într-o expoziţie de fotografie, la Biblioteca Naţională

O expoziţie itinerantă de fotografie, care prezintă în premieră publicului din România o serie de proiecte reprezentative de arhitectură, inginerie civilă şi amenajare a teritoriului din Japonia începând cu epoca Meiji (1868-1912) şi până în prezent, se va deschide, marţi, la Biblioteca Naţională a României. Lucrările vor putea fi vizionate gratuit, până după Crăciun.

Intitulată ,,Mediu construit – ghid alternativ al Japoniei (arhitectura, peisagism, infrastructură)“, expoziţia este organizată de Ambasada Japoniei în România şi Fundaţia Japonia, în colaborare cu Biblioteca Naţională a României, se arată într-un comunicat de presă.

Prin intermediul a numeroase texte şi fotografii, sunt ilustrate 80 de proiecte semnate de mari personalităţi care au marcat evoluţia arhitecturii moderne şi contemporane: de la Kunio Maekava, Kenzo Tange sau Arata Isozaki, până la generaţia actuală reprezentată, printre alţii, de Kengo Kuma, Toyo Ito, Shigeru Ban, ale căror lucrări remarcabile sunt prezentate în premieră.

Din punct de vedere geografic, selecţia include proiecte de amenajare a teritoriului şi mediu construit din toate regiunile Japoniei, cu exemple diverse ce ilustrează răspunsul în faţa adversităţilor de mediu şi dezastrelor naturale cu care ţara s-a confruntat de-a lungul vremii. Toate lucrările din expoziţie fac parte din patrimoniul Fundaţiei Japonia şi sunt prezentate în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi centenarului relaţiilor diplomatice româno-nipone.

Expoziţia este deschisă în Sala Symposium a Bibliotecii Naţionale a României, până pe 27 decembrie, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20:00, şi sâmbăta, în intervalul 9:00 – 18:00. Intrarea este liberă.

Sursa foto: facebook.com / Ambasada Japoniei în România, autor: Takaishi Tomohide

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *