Știri generale

BACĂU | Centru PrimoHub pentru educație timpurie, la Biblioteca „Radu Rosetti” din Onești

La Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, din Onești, a fost înființat un serviciu complementar de educație timpurie. Acesta funcționează în cadrul Ludotecii, potrivit lui Ionuț Tenie, directorul instituției.

Serviciul poartă numele de PrimoHub. Acolo, membri ai echipei din Onești au avut o întâlnire online cu echipele din Slovenia implicate în acest proiect, pentru un schimb de experiență.

Echipa din Onești a prezentat activitățile care au fost realizate sau sunt în curs de realizare, precum înființarea spațiului PrimoHub la biblioteca municipală, reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ghiță Mocanu”, modernizarea locurilor de joacă din curțile grădinițelor și organizarea unui astfel de loc la grădinița „Năzdrăvanii”, construirea unei creșe noi în municipiul Onești, Creșa nr. 2, și reabilitarea Școli Gimnaziale Nr. 1 Onești.

La întâlnire au fost împărtășite și experiențe privind colaborarea cu autoritățile locale, în acest proiect, care se bucură de susținere din partea municipalității, pentru o mai bună educație oferită copiilor.

În municipiul Onești se derulează Proiectul „România crește cu tine – educația timpurie o investiție în viitor”, aplicat de Asociația Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, împreună cu Asociația Internațională Step by Step și Ministerul Educației, alături de Primăria Onești, Direcția Generală de Asistență Socială Onești și Biblioteca „Radu Rosetti”. Scopul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor existente în comunitate și dezvoltarea serviciilor integrate identificate prin analiza de situație care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între zero și șase ani, părinților și profesioniștilor din cele trei domenii implicate la nivelul Municipiului Onești.

Foto: Centrul, model de bună practică în dezvoltarea serviciilor destinate copilăriei timpurii / Sursa – Biblioteca ,,Radu Rosetti” Oneşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.