Social Știri generale

BOTOŞANI | Burse dublate pentru 150 de copii cu nevoi speciale

Cei 150 de copii cu nevoi speciale din judeţul Botoşani, beneficiari de burse sociale, vor primi câte 300 de lei lunar. Dublarea valorii burselor este posibilă datorită unui proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean.

,,Copiii cu probleme speciale ocupă un loc central în preocupările noastre. Pe lângă procesul de modernizare a celor două instituţii de învăţământ aflate în subordonarea Consiliului Judeţean, trebuie să punem accent şi pe factorul uman, mai ales în aceste vremuri tumultoase din punct de vedere economic şi sanitar. Am decis ca, pentru anul şcolar 2021 – 2022, cuantumul burselor sociale şi de boală să crească de la 150 de lei, cât au fost în anul şcolar trecut, la 300 de lei. Niciun efort nu este prea mare pentru a le asigura mediul propice dezvoltării copiilor cu nevoi speciale. Noi, ca autoritate publică, avem datoria de fi lângă ei şi lângă familiile lor şi de a-i ajuta, pentru a le face traiul cât mai uşor.„, a transmis Doina Fedorovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, într-un comunicat de presă.

La Şcoala Profesională Specială ,,Sfântu Stelian” din Botoşani vor primi bursă de câte 300 de lei 108 elevi din totalul celor 310 înscrişi în anul şcolar 2021 – 2022. Lor li se adaugă 42 de elevi din cei 173 care sunt înscrişi la Şcoala Profesională Specială ,,Ion Pillat” din Dorohoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.