Știri generale

CANADA | Oraşul Vancouver, izolat de un fenomen meteo care apare o dată la un secol

O furtună puternică a întrerupt legăturile rutiere și feroviare în jurul orașului Vancouver din Canada, scrie BBC. Fenonemul este descris de oficiali ca fiind un eveniment meteorologic unic într-un secol.

O femeie a fost ucisă în urma unei alunecări de teren pe o autostradă, iar salvatorii spun că cel puțin alte două persoane sunt date dispărute. Mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza furtunii masive, care a lovit la începutul săptămânii. Trupul femeii a fost găsit în apropiere de Lillooet, la aproximativ 250 km de Vancouver, potrivit Poliției Regale Canadiene (RCMP).

Sergentul Janelle Shoihet, de la RCMP, a declarat că salvatorii nu au determinat încă numărul vehiculelor care au fost pierdute în alunecare, potrivit agenției de presă AFP. Ministrul provincial al transporturilor, Rob Fleming, a declarat într-o conferință de presă că a fost cea mai gravă furtună meteorologică din ultimul secol.

Mii de locuințe din Columbia Britanică au fost evacuate după ce în doar 24 de ore a plouat cât media unei luni întregi. Toți cei 7.000 de locuitori din Merritt, la aproximativ 120 de mile nord-est de Vancouver, au primit luni ordin să își părăsească locuințele. Marți a nins în oraș, iar mașinile au putut fi văzute plutind în apele înghețate ale inundațiilor.

Echipe de elicoptere au fost trimise, de asemenea, în orașul de munte Agassiz pentru a salva aproximativ 300 de persoane care au rămas blocate pe un drum izolat. O parte din autostrada Trans-Canada, care leagă Vancouver de restul țării, este sub ape, iar o bucată din Autostrada Coquihalla, care leagă Vancouver de interiorul provinciei, părea să se fi prăbușit în ape. Premierul Justin Trudeau a declarat reporterilor din Ottawa că monitorizează situația.

Portul Vancouver, cel mai mare din Canada, a fost nevoit să suspende accesul feroviar din cauza inundațiilor și a alunecărilor de teren, oprind transporturi de alimente, combustibil și alte bunuri. Conductele de combustibil din zonă au fost, de asemenea, închise ca măsură de precauție.

Sursa foto: captură Twitter / CBC British Columbia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.