Învățământ Știri generale

Educaţia Financiară şi Educaţia Juridică, materii noi pentru elevii din România

Elevii din România vor studia materiile Educaţia Financiară şi Educaţia Juridică. O iniţiativă legislativă care vizează introducerea acestor cursuri în programa şcolară a fost votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a promulgat proiectul de modificare e Legii educaţiei naţional în data de 16 noiembrie 2021. Potrivit documentului oficial, Cursul de competențe antreprenoriale va deveni Cursul de competențe antreprenoriale, financiare şi juridice.

Propunerea legislativă depusă la începutul anului în Parlament a vizat inițial doar introducerea Educației Antreprenoriale şi Financiare, iar Camera Deputaților l-a adoptat în această formă pe 7 septembrie 2021, potrivit Asociației ,,Vedem Just”. În Comisia pentru învățământ, tineret şi sport de la Senat s-a introdus un amendament cu privire la Educația Juridică.

Asociația mai sublinia că Educația Juridică se studiază în prezent ca opțional în curriculum la decizia școlii de 6.900 de elevi din 122 unități şcolare situate în 33 de judeţe şi este predată de către 138 de profesori instruiți de „Vedem Just”.

Legea va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.