Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Livrarea testelor în şcoli, la jumătatea săptămânii viitoare

Ministrul Educaţiei a anunţat că testele non-invazive pe bază de salivă vor fi livrare în şcoli abia spre sfârşitul săptămânii viitoare. Sorin Cîmpeanu a explicat că a discutat cu ministrul Sănătăţii măsurile prin care elevii să poată participa la cursuri cu prezență fizică, în siguranţă.

,,Testele încă nu au ajuns în școli. După ultimele informații pe care le-am primit astăzi, ele vor ajunge cel mai târziu la jumătatea săptămânii viitoare, deși inițial am primit asigurări că vor ajunge la finalul acestei săptămâni, dar cert este că vor ajunge. (…) Înainte să intru în această videoconferință, am avut discuții cu ministerul Sănătății pentru a adapta la realități, la evoluția epidemiologică, măsurile prin care elevii să poată participa la cursuri cu prezență fizică, în condiții de protecție sanitare.

Ministerul Sănătății va veni cu o serie de precizări care vor fi în egală măsură în interesul educației și în interesul protecției sanitare. Aceste lucruri, în măsura în care vom afla detalii la Ministerul Educației, le vom împărtăși cu voi, cu elevii și cu studenții, doar că lucrurile trebuie să se deruleze foarte repede. La finalul acestei săptămâni va trebui să avem lucrurile clare, la nivel educațional și la nivel sanitar pentru săptămâna viitoare.

Suntem nevoiți să adaptăm lucrurile din mers. Știu foarte bine cât de mari sunt neajunsurile lipsei de predictibilitate. Știu foarte bine că sunteți nemulțumiți și v-ați dori mai multă predictibilitate. Vă asigur că și eu, ca ministru al Educației, îmi doresc mai multă predictibilitate, însă vedem bine ce se întâmplă în jurul nostru, nu numai în România, ci și în toate celelalte state. Predictibilitatea este foarte greu de asigurat pentru evoluția epidemiologică. Dacă îmi acordați prezumția de onestitate, vă sigur că toate măsurile pe care le propun și pe care le asum, le fac cu maximă responsabilitate, în interesul în primul rând al elevilor și studenților, cu toate neajunsurile de rigoare, fiind puși să alegem răul cel mai mic.“, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în timpul unui eveniment organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi de Consiliul Naţional al Elevilor.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *