Învățământ Știri generale

Şedinţă CNSU privind funcţionarea şcolilor. Cursurile cu prezenţă fizică ar putea fi permise în localităţile cu incidenţa sub 3/1.000, indiferent de rata de vaccinare a profesorilor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), întrunit vineri dimineaţă, analizează o modificare importantă privind prezenţa elevilor la cursurile în format fizic. Schimbarea ar putea viza unităţile de învăţământ cu puţini dascăli vaccinaţi.

CNSU ia în calcul deschiderea şcolilor în localităţile în care rata de infectare este sub trei cazuri la mia de locuitori, pentru toţi elevii. Aceştia ar putea reveni de luni în bănci, indiferent dacă unităţile de învăţământ preuniversitar în care studiază au atins sau nu pragul de 60% vaccinare în rândul personalului.

Eliminarea criteriului pragului de vaccinare pentru funcţionarea şcolilor în localităţile cu incidenţă sub 3/1.000 a fost anunţată şi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

,,Sunt 18 județe care în ansamblul lor au rată de infectare mai mică de 3/1.000. Practic, în mai bine din jumătate din teritoriul țării rata e sub 3/1.000. De luni, toți copiii vor merge la școală fără a ne mai raporta la incidența pe școală.„, a declarat joi ministrul Educaţiei, care a precizat că decizia urmează să fie adoptată de CNSU.

roeducatia.ro va prezenta, în decursul zilei, decizia CNSU cu privire la funcţionarea şcolilor începând de luni 22 noiembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.