Știri generale

TEHNOLOGIE | Staţii de încărcare pentru autovehicule electrice, la fiecare bloc nou din Marea Britanie

Toate clădirile care urmează să fie construite în Marea Britanie de anul viitor vor avea instalate staţii de încărcare pentru autovehicule electrice. Un proiect de act legislativ iniţiat în acest sens urmează să fie anunţat de prim-ministrul Boris Johnson, a informat biroul premierului britanic într-un comunicat difuzat duminică.

Conform sursei citate, aceste noi reglementări vor conduce la instalarea a 145.000 de noi staţii de încărcare în fiecare an, până în 2030, când vânzarea de autoturisme noi care funcţionează pe bază de benzină şi motorină va fi interzisă în Marea Britanie.

Reglementările se vor aplica atât locuinţelor noi, cât şi clădirilor non-rezidenţiale, precum birouri şi supermarketuri. De asemenea, se vor aplica şi clădirilor care trec prin renovări de amploare la finalul cărora vor avea mai mult de 10 locuri de parcare.

Premierul Boris Johnson urmează să anunţe noua lege într-un discurs ce va fi ţinut luni la conferinţa anuală a Confederaţiei Industriei Britanice.

Accelerarea investiţiilor în infrastructura de încărcare, în ideea de a facilita tranziţia la vehiculele electrice, este unul din elementele cuprinse într-o strategie naţională privind ajungerea la emisii zero, publicată luna trecută de guvernul britanic.

Sursa foto: unsplash / Ed Harvey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.