Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Școlile se pot redeschide imediat ce rata de infectare coboară sub 3/1.000 (document)

Ministrul Educaţiei a declarat, mercuri seară, că elevii şi preşcolarii vor putea participa la cursuri în format fizic de a doua zi în care o localitate coboară sub pragul de trei cazuri de infectare la mia de locuitori. Sorin Cîmpeanu a precizat că redeschiderea unităţilor de învăţământ, în astfel de situaţii, se va face prin decizii proprii ale conducerilor, cu informarea inspectoratelor judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

,,Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe.”, a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.

Începând de miercuri, Ministerul Educației publică zilnic, pe site-ul instituţiei, rata de incidență pentru fiecare localitate.

Consultă mai jos rata de incidenţă pentru fiecare localitate, valabilă la data de 24 noiembrie, publicată de Ministerul Educaţiei:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.