Știri generale

TEHNOLOGIE | Franţa testează taxiuri electrice zburătoare

Franţa va începe să testeze utilizarea de taxiuri electrice zburătoare în apropierea Parisului. Acestea ar putea fi funcţionale până la Jocurile Olimpice din 2024: Francezii vor să folosească taxiurile aeriene pe două rute, dintre care una, către cel mai mare aeroport din Franţa.

Testarea taxiurilor electrice zburătoare va începe în lunile următoare. Franţa vrea să stabilească două rute de zbor pentru acestea, până la Jocurile Olimpice de vară din 2024. O rută va lega aeroportul Le Bourget de Paris-Charles de Gaulle, iar cealaltă va face legătura între două suburbii din sud-vestul capitalei.

Una dintre zonele de aterizare şi decolare, de la Pontoise-Cormeilles-en-Vexin, a fost deja amenajată pentru testele care vor urma.

Mai multe companii care dezvoltă eVTOL-ului (n. red. – vehicule zburătoare electrice cu decolare şi aterizare verticală) vor participa la proiect. Printre acestea se numără Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace Group, Lilium şi Joby Aviation.

Testele vor urmări mai multe aspecte ale zborurilor cu eVTOL-uluri, precum nivelul de zgomot şi vibraţii, integrarea în siguranţă cu traficul aerian convenţional, alimentarea bateriilor şi mentenanţa.

Sursa foto: eVTOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.