Știri generale

Casa în care a copilărit George Harrison, fost membru al trupei The Beatles, vândută pentru 171.000 de lire sterline

Casa în care a copilărit muzicianul britanic George Harrison, fost component al formaţiei The Beatles, a fost vândută la licitaţie. Cumpărătorul, un american declarat fan al celebrei trupe, a plătit 171.000 de lire sterline, anunță BBC.

Chitaristul George Harrison s-a mutat în locuinţa din Upton Green 25, Liverpool, în 1949, pe când avea 6 ani. El a repetat cu John Lennon şi cu Paul McCartney în casa pe care familia sa a părăsit-o în 1962, în perioada în care cei patru de la The Beatles cunoşteau succesul.

Un fan american al formaţiei a cumpărat casa când a fost scoasă la licitaţie de Omega Auctions în Newton-le-Willows, Merseyside. Comisarul Paul Fairweather a spus că americanul era „un fan Beatles dar a considerat-o şi o investiţie bună”.

În aceeaşi licitaţie, un semn original din 1960 de pe Carnaby Street din Londra a fost adjudecat la aproape 5.800 de lire sterline.

Harrison, cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei, a locuit anterior cu părinţii săi, Harold şi Louise, într-o casă mică din Arnold Grove, Wavertree. Grupul lui Lennon, The Quarrymen, a repetat în locuinţa din Upton Green nr. 25 pe când el, Harrison şi Paul McCartney erau adolescenţi.

Casa cu terasă a mai fost scoasă pe piaţă acum şapte ani, când a fost cumpărată de un alt fan The Beatles pentru 156.000 de lire sterline.

George Harrison a murit de cancer la vârsta de 58 de ani, în 2001.

Sursa foto: Omega Auctions

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *