Social Știri generale

TEHNOLOGIE | Aplicaţia WhatsApp are funcţie nouă, prin care mesajele vor fi eliminate automat

Mark Zuckerberg a anunţat că a fost introdusă o nouă funcţie în aplicaţia WhatsApp. Aceasta va face mesajele să dispară automat, dacă este activată de utilizator.

,,Lansăm astăzi o nouă opțiune de mesaje care dispar pe WhatsApp, astfel încât veți putea face ca toate chaturile noi să dispară în mod implicit după 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile. Nu toate mesajele trebuie să rămână pentru totdeauna”, a scris Zuckerberg într-o postare pe Facebook, în care a prezentat o captură din conversaţia de pe WhatsApp cu soţia sa, Priscilla Chan.

Sursa foto: facebook.com / Mark Zuckerberg

Postarea lui Zuckerberg a devenit virală la puțin timp de la distribuire. În aproximativ 40 de minute de la publicare, 45.000 de internauți au reacționat.

,,Această setare nu va afecta mesajele pe care le-ați trimis sau primit anterior în cadrul conversației respective. Într-o conversație individuală, oricare dintre cei doi utilizatori poate activa sau dezactiva mesajele temporare. Într-o conversație de grup, acestea pot fi activate sau dezactivate de orice participant. Cu toate acestea, administratorii pot schimba setările grupului și le pot permite doar administratorilor să activeze sau să dezactiveze mesajele temporare.“, se arată în centrul de asistenţă al aplicaţiei.

Ce trebuie reţinut referitor la noua funcţie:

1. Chiar dacă un utilizator nu deschide aplicația WhatsApp în decursul celor 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile, mesajele temporare vor dispărea oricum din conversație. Totuși, previzualizarea mesajelor ar putea rămâne afișată în notificări până la deschiderea WhatsApp.
2. Când răspundeți la un mesaj, este citat mesajul inițial. Dacă răspundeți la un mesaj temporar, textul citat poate rămâne în conversație și după perioada selectată.
3. Dacă un mesaj temporar este redirecționat către o conversație în care mesajele temporare sunt dezactivate, acesta nu va dispărea din conversația către care a fost redirecționat.
4. Dacă un utilizator creează un backup înainte ca un mesaj să dispară, mesajul respectiv va fi inclus în backup. Când utilizatorul restaurează din backup mesaje temporare, acestea se vor șterge.

Sursa foto: unsplash / Mika Baumeister

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *