Social Știri generale

Ministerul Educaţiei, despre lipsa testelor din şcoli: Nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate. Vom cere clarificări suplimentare.

Ministerul Educaţiei a transmis, joi seară, că va solicita clarificări suplimentare cu privire la întârzierea livrărilor de teste non-invazive pe bază de salivă în şcoli. Reacţia vine după ce DSU a transmis că sincopa se datorează unor furnizori care nu au respectat termenii contractului, fără să ofere şi un termen de livrare pentru cantitatea de 7.000.000 de teste.

,,Referitor la solicitarea adresată DSU/IGSU de către Ministerul Educației cu privire la graficul de aprovizionare cu teste, prin răspunsul comunicat în această seară ni s-a adus la cunoștință faptul că „a fost recepționată cantitatea de 8.000.000 bucăți, rămânând de livrat doar 7.000.000 de bucăți, deoarece furnizorii DDS Diagnostic SRL si ISSOSOCIAL MEDIA SRL nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale”. În răspunsul primit nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate cele 7.000.000 de teste. Ca atare, Ministerul Educației va solicita clarificări suplimentare cu privire la acest aspect.“, a anunţat Ministerul Educaţiei, joi seară, printr-un comunicat de presă transmis roeducatia.ro.

Ministerul a raportat şi un bilanţ al rezultatelor în cea de-a doua etapă a testării elevilor cu testele non-invazive pe bază de salivă.

,,În urma administrării testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă joi, 9 decembrie, până la ora 19:00, au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv. Dintre acestea, 4 au fost deja confirmate prin teste PCR, 3 au fost infirmate, iar 69 nu au încă rezultat de confirmare/infirmare.“, se arată în comunicat.

Redăm mai jos comunicatul de presă integral al Ministerului Educaţiei:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *