Învățământ Social Știri generale

BACĂU | Polițiștii le-au vorbit elevilor despre cum pot evita violența și bullying-ul

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat, în această săptămână, mai multe activități de informare în unitățile de învățământ din municipiul Bacău. Scopul acţiunilor a fost prevenirea violenței și a bullying-ului.

Au fost derulate 22 de ore de prevenire la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare”, Colegiul „N.V. Karpen” și Colegiul Economic „Ion Ghica”. Polițiștii de siguranță școlară au stat de vorbă cu peste 540 de elevi despre importanța adoptării și respectării regulilor de siguranță, gestionarea conflictelor, formarea unor abilități specifice de management al agresivității, identificarea și raportarea situațiilor de violență/bullying și răspunderea legală, atât cea contravențională, cât și infracțională.

Astfel de activități vor fi derulate permanent, transmit polițiștii, întrucât este necesar ca elevii să înțeleagă noțiunile de agresivitate și violență, corespondența dintre comportamentul violent și delincvența juvenilă, precum și pentru creșterea capacității acestora de a se adapta la normele de conduită din societate.

Prin empatie, altruism, toleranță, respect și responsabilitate, tinerii pot evita situațiile de risc, își pot stăpâni impulsurile de moment și consecințele conflictelor pot fi minimizate.

Sursa foto: IPJ Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.