Știri generale

SPORT | Max Verstappen, noul campion mondial la Formula 1

Max Verstappen a câştigat titlul mondial în Formula 1, după Marele Premiu organizat în Abu Dhabi. În vârstă de 24 de ani, concurentul echipei Red Bull Racing a devenit primul pilot olandez din istorie care câștigă acest trofeu.

Verstappen a făcut o cursă perfectă şi l-a învins pe principalul competitor, Lewis Hamilton, care spera să adauge al 8-lea trofeu în palmares. Cei doi au pornit ultima cursă din sezon la egalitate de puncte. Odată cu victoria istorică, sportivul olandez a devenit cel de-al 34-lea campion din istoria Formulei 1.

După victorie, Verstappen i-a mulțumit colegului său de la Red Bull Racins, Sergio Perez, pentru că l-a încurcat pe Hamilton în timpul competiţiei de la Abu Dhabi. Mexicanul l-a încetinit pe britanic la jumătatea cursei, când Hamilton avea peste 10 secunde în faţa lui Verstappen.

,,Campion mondial! Asta este de necrezut. Am început să mă întrec alături de tatăl meu în urmă cu mulți ani. Visam să devin campion mondial și acum am reușit. Le mulțumesc tuturor celor de la Red Bull Racing și de la Honda pentru o mașină senzațională. Băieți, ați fost minunați din nou!
Sergio Perez, ai fost un animal astăzi pe circuit. Familiei și prietenilor mei – vă mulțumesc mult pentru sprijinul vostru pe care mi l-ați arătat în toți acești ani. Nu aș fi reușit fără voi.
Acum, o să mă bucur de acest moment. Armata Portocalie, ați fost incredibili încă o dată. Sper că vă bucurați de această reușită la fel cum o fac eu!
“, a scris Max Verstappen pe Twitter.

Sursa: twitter.com / Max Verstappen

Sursa foto: twitter.com / Max Verstappen

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *