Învățământ Social Știri generale

Olanda închide şcolile şi prelungeşte restricţiile până la jumătatea lunii ianuarie

Elevii din şcolile primare din Olanda intră în vacanţă la sfârşitul acestei săptămâni. De asemenea, restricţiile se prelungesc până pe 14 ianuarie, de teama variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Autorităţile olandeze au decis închiderea şcolilor primare cu o săptămână înainte de sărbătorile de iarnă deoarece copiii, în rândul cărora sunt cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, i-ar putea infecta pe membrii vârstnici ai familiei, după cum a declarat prim-ministrul Mark Rutte.

,,În mod evident, acesta nu este un mesaj fericit la care speram în apropierea Crăciunului. Dar aceasta nu este o surpriză. Nu putem ignora semnalul privind varianta Omicron.„, a adăugat premierul.

Guvernul Olandei prelungeşte şi restricţiile sanitare actuale până la 14 ianuarie. Printre acestea se află închiderea magazinelor neesenţiale, a barurilor şi restaurantelor în fiecare zi, între orele 17:00 şi 05:00. În plus, olandezii pot avea doar cel mult câte patru invitaţi la domiciliu. Măsurile au intrat în vigoare pe 28 noiembrie, pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni.

Cazurile de coronavirus sunt cele mai numeroase în rândul elevilor de şcoală primară, au spus, marţi, autorităţile sanitare. Guvernul a decis să închidă şcolile pentru că există mari îngrijorări cu privire la apariţia variantei Omicron, care se răspândeşte rapid.

Restricţiile sanitare impuse de guvernul olandez sunt din ce în ce mai nepopulare. Au fost înregistrate proteste în oraşe precum Rotterdam şi Haga timp de câteva nopţi în luna noiembrie.

Sursa foto: unsplash / Antonino Visalli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.