Social Știri generale

Cântecul care salvează vieţi (VIDEO)

Cercetătorii de la British Medical Journal au demonstrat, într-un studiu recent, că o piesă interpretată de rapperul american Logic a salvat zeci de vieţi. Cântecul se numeşte ,,1-800-273-8255″ şi, de la lansarea care a avut loc în 2017, a contribuit semnificativ la scăderea ratei sinuciderilor.

Titlul piesei reprezintă numărul de telefon al liniei de prevenire a sinuciderilor din SUA. Melodia a ajuns pe locul trei în topurile Billboard din SUA și a fost interpretată la MTV Music Awards 2017 și la Grammy Awards 2018, unde a atras atenția publicului.

Melodia vorbește despre un tânăr, victimă a hărțuirii, care vrea să-și pună capăt zilelor, dar care ajunge să sune la linia telefonică de prevenire a sinuciderilor. Cuvintele operatorului care îi răspunde îi vor schimba viața.

Sursa: YouTube / Logic

„1-800-273-8255” a fost un succes comercial și a depășit 430 de milioane de vizualizări pe YouTube. În timpul celei de-a 60-a ediții a Premiilor Grammy, Logic a interpretat melodia în fața a milioane de telespectatori. El a dedicat piesa artiștilor Chris Cornell și Chester Bennington, membri ai formațiilor americane de metal Soundgarden și Linkin Park, care s-au sinucis în 2017.

Potrivit studiului publicat în BMJ, într-o perioadă de 34 de zile după cele trei evenimente care au atras cea mai mare atenție publică – mai înâi lansarea melodiei, în aprilie 2017, apoi cele două apariții ale rapperului la MTV Video Music Awards 2017 și la Grammy Awards 2018 – s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de apeluri de urgență la linia telefonică de prevenire a sinuciderilor din SUA. Comparativ cu cifrele precedente, au fost efectuate cu 9.915 apeluri în plus, ceea ce reprezintă o creștere de 6,9%. Mai mult, rata sinuciderilor a scăzut cu 5,5%, echivalentul a 245 de sinucideri mai puține în rândul tinerilor americani cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani.

,,Aceste descoperiri sunt cu adevărat cruciale pentru prevenirea sinuciderilor.”, a transmis autorul principal al studiului, Thomas Niederkrotenthaler. El a subliniat că o poveste care vorbește despre speranță și puterea de a rezista poate avea un impact puternic asupra oamenilor, încurajându-i să caute ajutor și reducând astfel numărul sinuciderilor.

Cum a scăpat rapperul Logic de depresie

Logic, al cărui nume real este Sir Robert Bryson Hall II, nu se aștepta ca hitul lui să aibă un asemenea impact. Și-a dat seama de acest lucru atunci când mai mulți fani i-au scris pentru a-i face confidențe și a-i mulțumi. „Am pus suflet în acest cântec, pentru a încerca să ajut oamenii, pentru că eu cred că muzica ne poate influența viețile. Faptul că a funcționat mă răscolește.”, a declarat artistul pentru CNN.

Rapperul a suferit un episod depresiv în 2016, în plin turneu pentru cel de-al doilea album al său. Pentru a trece peste această perioadă, și-a revizuit prioritățile și a decis să petreacă mai mult timp cu cei dragi. Apoi a traversat țara cu autobuzul, din Los Angeles până la New York, pentru a împărți mâncare celor mai nevoiași fani ai săi, înainte de a se întoarce și de a scrie acest cântec, care a devenit cel mai difuzat mesaj de prevenire a sinuciderii din SUA.

Sursa foto:twitter.com / The Hill

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *