Social Știri generale

Germania a cumpărat un milion de pastile anti-COVID-19 produse de Pfizer

Autorităţile din Germania au achiziţionat un milion de pastile anti-COVID-19 de la compania Pfizer. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Karl Lauterbach. Primele livrări de Paxlovid sunt așteptate în ianuarie, a declarat Lauterbach, care a adăugat că medicamentul ,,pare foarte promițător”.

,,Mă aștept ca acesta să ne permită să prevenim numeroase cazuri grave în unitățile de terapie intensivă.”, a spus Lauterbach, citat de Mediafax.

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a dat autorizație de urgență pentru pastila împotriva COVID-19 dezvoltată de compania Pfizer cu puțin timp înainte de Crăciun. Ministrul german a declarat că și țara sa va da undă verde medicamentului.

Potrivit producătorului, pacienții iau trei pastile de două ori pe zi pe o perioadă de cinci zile. Medicamentul conține un ingredient care inhibă o proteină SARS-CoV-2 și reduce capacitatea virusului de a se replica.

Deși medicamentele precum Paxlovid sunt considerate de experți ca fiind un instrument vital în lupta împotriva COVID-19, sunt mult mai scumpe și adesea mai greu de administrat decât vaccinurile.

În urma celor aproape 491.000 de vaccinuri suplimentare administrate luni, rata de vaccinare din Germania a depășit 70%, potrivit Institutului Robert Koch. Astfel, 59 de milioane de persoane au primit două doze de vaccin sau o doză din serul Johnson & Johnson. De asemenea, cel puțin 30,4 milioane de persoane au primit doza booster, reprezentând 36,6% din populație.

Pe măsură ce varianta Omicron câștigă teren în Germania, guvernul și oficialii din domeniul sănătății publice au avertizat cu privire la o creștere a numărului de cazuri noi în luna ianuarie.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, guvernul federal și cel al landurilor au convenit asupra unor noi restricții pentru a încetini răspândirea virusului. Acestea au intrat în vigoare marți în mare parte din țară. Cei care locuiesc în landurile Bavaria, Berlin, Hesse, Renania de Nord-Westfalia, Saarland, Saxonia, Schleswig Holstein și Turingia trebuie să își limiteze contactul cu alte persoane.

În multe locuri, restricțiile limitează la 10 numărul de persoane care pot fi în acelaşi loc pentru întâlniri private, chiar dacă sunt vaccinate. Sunt excluși copiii cu vârsta sub 14 ani. În cazul în care sunt prezente persoane nevaccinate, limita este de o familie și maximum două persoane dintr-o altă familie. Măsuri similare sunt deja în vigoare în mare parte din restul țării.

Compania Pfizer susține că pastila sa anti-COVID-19 a redus cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc mare de a dezvolta o formă severă a bolii, dacă este luată în primele zile de la apariţia simptomelor.

Sursa foto: captură Pfizer Inc.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii a discutat cu reprezentanţii companiei Pfizer pentru a urgenta livrarea medicamentului anti-COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.