Știri generale

AUTO | Prima maşină electrică din lume cu autonomie de 1.000 de km (VIDEO)

Mercedes-Benz a prezentat luni prototipul electric VISION EQXX. Maşina este alimentată de baterii, iar producătorii susţin că va avea o autonomie de peste 1.000 de kilometri la o încărcare, transmite Reuters.

Grupul Daimler, care urmează să fie redenumit Mercedes-Benz, a anunţat că va a investi peste 40 de miliarde de euro până în 2030 pentru a depăşi Tesla pe piaţa de maşini integral electrice. Planurile includ construirea a opt fabrici de baterii. Din 2025, toate noile sale platforme de vehicule vor produce doar vehicule electrice.

Sursa video: YouTube / Mercedes-Benz

VISION EQXX, numit cel mai eficient Mercedes-Benz construit vreodată, va avea un consum de energie mai mic de 10 kilowaţi-oră (kWh) la 100 km, a transmis grupul Daimler. Prin comparaţie, modelul S 60 de la Tesla consumă în prezent 18,1 kWh pe aceeaşi distanţă, aşa cum arată datele de pe site-ul companiei americane.

,,Mercedes-Benz VISION EQXX este modul în care ne imaginăm viitorul maşinilor electrice.”, a spus CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Kaellenius.

Daimler va testa prototipul înainte de jumătatea anului pe diferite tipuri de teren, a declarat luni directorul pentru tehnologie Markus Schaefer. Acesta a precizat că unele componente ale prototipului vor fi disponibile în vehiculele Mercedes-Benz în termen de doi până la trei ani.

Cu toate acestea, directorul tehnologic a refuzat să precizeze când va fi pregătită pentru piaţă bateria cu o autonomie de 1.000 km. ,,Vom fi probabil primii care vor oferi pe piaţă o maşină cu o autonomie de 1.000 de km, cu o baterie atât de mică.”, a spus Schaefer. El a completat că momentul în care un astfel de vehicul va fi pus în vânzare este o decizie de piaţă, care trebuie luată odată ce producătorul auto va stabili cât de mult se aşteaptă clienţii acest lucru şi cât ar fi dispuşi să plătească.

,,Prototipul, construit în decurs de 18 luni, pune capăt anxietăţii referitoare la autonomie.”, a mai transmis grupul Mercedes-Benz, referindu-se la unul dintre obstacolele cheie pentru care nu a existat o cerere mare pentru vehiculele electrice.

Acest lucru a necesitat dezvoltarea unui nou pachet de baterii, despre care compania spune că s-ar potrivi într-un vehicul compact şi a cărui densitate de energie – care măsoară cât de multă putere pot păstra bateriile în comparaţie cu dimensiunea lor – este de aproape 400 de waţi oră pe litru.

Sursa foto: captură prezentare prototip VISION EQXX / Mercedes-Benz

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *