Sănătate Social Știri generale

Vaccinarea copiilor de 5 – 11 ani, întârziată de lipsa fondurilor de la buget

Ministerul Sănătăţii a anunţat că lipsa fondurilor de la buget a întârziat debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor din categoria de vârstă 5 – 11 ani. Într-un răspuns acordat G4 Media, reprezentanţii ministerului au transmis că primele 100.000 de doze de ser vor ajunge în România în cursul acestei luni.

,,În această perioadă se semnează contractul de achiziție cu producătorul vaccinului destinat imunizării copiilor din grupa de vârstă 5 -11 ani, având în vedere că anul trecut nu a existat prevedere bugetară. Prima tranșă de aprox. 100 000 doze va fi livrată în luna ianuarie a.c, urmând ca, în funcție de consum  și solicitările părinților să fie dimensionate și  livrate celelalte tranșe.“, a transmis Ministerul Sănătăţii, la solicitarea G4 Media.

Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor de 5 – 11 ani cu serul produs de Pfizer-BioNTech a fost aprobată de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în 25 noiembrie 2021. Pentru această categorie de vârstă, dozele de vaccin sunt speciale, reduse la o treime din cantitatea administrată adulților. Se vor folosi 10 micrograme faţă de 30 µg. Doza se va administra intramuscular, la fel ca şi pentru adulţi.

,,Locaţiile în care se va derula campania de vaccinare pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani sunt în cabinetele de vaccinare organizate în centrele de vaccinare atât din unităţi sanitare, cât şi din afara unităţilor sanitare, vorbim doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccinul de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare şi în cabinetele pentru medicină de familie.“, declara coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, la jumătatea lunii decembrie.

Campania de vaccinare a copiilor din această categorie de vârstă a început în Uniunea Europeană în 13 decembrie 2021.

Sursa foto: Ro Vaccinare

Citeşte şi Vaccinarea copiilor de 5 – 11 ani din România, după jumătatea lunii ianuarie

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *