Documente Învățământ Știri generale

Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, lansat în dezbatere publică

Marți, 11 ianuarie 2021, a fost lansat în dezbatere publică Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”. Raportul a fost elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și mediu și are ca scop facilitarea accesului elevilor la informațiile de bază din acest domeniu. Raportul poate fi descărcat de pe roeducatia.ro.

„Documentul vizează învățământul preuniversitar și lărgirea accesului la educația privind schimbările climatice și mediul și include o serie de propuneri și de măsuri concrete. Odată implementate, toate acestea vor crește expunerea elevilor la informații referitoare la factorii care duc la degradarea mediului și accelerează schimbările climatice. În același timp, s-a avut în vedere și componenta practică, asigurând astfel elevilor și contextul pentru a se implica, pe parcursul școlarizării, în activități aplicate de protecție a mediului înconjurător.”, transmite Administrația Prezidențială.

De asemenea, în cadrul evenimentului de lansare, care a avut loc la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a precizat faptul că „Educația, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice reprezintă teme prioritare pentru mandatul meu de Președinte. Sunt domenii esențiale, asupra cărora decidenții politici încă se apleacă prea puțin și, tocmai de aceea, am organizat la nivelul Administrației Prezidențiale grupuri de lucru, grupuri de reflecție, care să producă o serie de propuneri concrete.”

Raportul integral poate fi analizat și descărcat de mai jos.

Foto: presidency.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.