Eveniment Social Știri generale

ILFOV | Actriţa Crina Matei, alături de familia cu 8 copii a cărei casă a fost mistuită de flăcări

Actriţa Crina Matei se alătură campaniei de strângere de fonduri, iniţiată de Asociaţia Împreună Acţionăm, pentru construirea casei unei familii cu 8 copii din judeţul Ilfov, au transmis reprezentanţii asociaţiei. Aceştia au rămas fără locuinţă şi toate bunurile agonisite de-o viaţă, după ce un incendiu a izbucnit în prag de sărbători, când toţi se pregăteau de trecerea în noul an.

,,Actrița Crina Matei a dezvoltat acțiuni filantropice, destinate persoanelor aflate în dificultate, bătrânilor, dar în special copiilor aflați în situații de risc. A devenit de această dată ambasadorul campaniei de strângere de fonduri pentru cei 8 copii ai familiei Manea din Județul Ilfov, Oraș Voluntari. Campania umanitară de strângere de fonduri este inițiată de către Asociația Împreună Acționăm cu sprijinul Asociaței Culturale Artă pentru Copiii României, asociație a cărei membru fondator și președinte este însăși actrița.„, a transmis Asociaţia Împreună Acţionăm, într-un comunicat de presă.

Actriţa Crina Matei a absolvit cursurile Academiei de Teatru si Film și a interpretat în paralel pe scena Teatrului Odeon în Opera de trei parale de Brecht alături de Claudiu Bleonț. Au urmat colaborările cu Andrei Şerban, Andrei Zincă, Beatrice Rancea și alte nume importante ale scenei, filmului, muzicii și televiziunii, fiind actriță a Teatrului Naţional de Operetă din Bucureşti și a Teatrului Naţional din Constanţa.

Este actriță a Teatrului Stela Popescu, jucând două roluri importante în ultimii doi ani: în ,,Femeia, eterna poveste”, regia Attila Vizauer și în ,,Barbă albastră”, regia Alexander Hausvater. În prezent, joacă în Dalles, interpetând-o pe Veta în ,,O noapte furtunoasă”, spectacol semnat de Teodora Câmpineanu.

Crina Matei este cunoscută publicului larg şi din emisiunile-spectacol ,,Cei mai frumoși ani” și ,,Genialii” de la Antena 1 și din spectacolele / emisiunile unde a lucrat îndeaproape cu actrița Stela Popescu.

Drama familiei Manea din judeţul Ilfov

Pe 29 decembrie, în pragul sărbătorilor, casa familiei Manea din oraşul Voluntari, Județul Ilfov, era cuprinsă de flăcări. Pompierii au fost alertaţi prin apel la 112. Până au ajuns salvatorii la faţa locului, în aproximativ 5 minute, totul s-a făcut scrum. Incendiul a fost lichidat în două ore și jumătate. Toate bunurile din casă au ars, iar flăcările au afectat inclusiv structura acoperișului și a pereților.

Toată agoniseala de-o viață a familiei Manea a fost spulberată într-o fracțiune de secundă, de la un scurt-circuit electric care a pornit de la un cablu defect. Familia şi cei opt copii, cu vârste cuprinse între un an și 13 ani, au rămas pe drumuri. Nicoleta, Petruța, Nicolae Alexandru, George Armando, Florentina Anastasia, Ionela, Ștefania Gabriela şi Ileana Dorina au văzut, de mici, cum pot pierde tot într-o clipită.

Înainte de izbucnirea incendiului, familia Manea avea o viaţă liniştită, chiar dacă era marcată de multe neajunsuri. Casa în care locuiau adulţii împreună cu cei 8 copii nu era mare, dar era a lor. Stăteau toţi în două camere şi aveau o baie și o bucătărie. Tatăl lucrează cu ziua, iar mama este în concediu prenatal.

Redăm mai jos comunicatul integral al Asociaţiei Împreună Acţionăm:

Actrița Teatrului Stela Popescu Crina Matei se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru construirea casei familiei Manea.
Actrița Crina Matei este ambasadorul acestei campanii pentru cei 8 copilași ai familiei Manea.
A absolvit cursurile Academiei de Teatru si Film și a interpretat în paralel pe scena Teatrului Odeon în Opera de trei parale de Brecht alături de Claudiu Bleonț. Au urmat colaborările cu Andrei Şerban, Andrei Zincă, Beatrice Rancea și alte nume importante ale scenei, filmului, muzicii și televiziunii, fiind actriță a Teatrului Naţional de Operetă din Bucureşti și a Teatrului Naţional din Constanţa.
Pe Crina Matei o știți din emisiunile- spectacol “Cei mai frumoși ani” și “Genialii” de la Antena 1 și din spectacolele/emisiunile unde a lucrat îndeaproape cu actrița Stela Popescu.
În prezent, joacă în Dalles, interpetând-o pe Veta în ,,O noapte furtunoasă”, spectacol semnat de Teodora Câmpineanu.Este actriță a Teatrului Stela Popescu, jucând două roluri importante în ultimii doi ani: în Femeia, eterna poveste, regia Attila Vizauer și în Barbă albastră, regia Alexander Hausvater.într-un interviu declară că cele două spectacole sunt unite de muzică, o altă constantă importantă în viața actriței și cântăreței Crina Matei.
Crina Matei: ,,Actoria este cel mai îndrăzneț vis al copilăriei mele, transformat în dorință secretă când, cu pumnișorii strânșii, mă ridicam pe vârfuri să suflu-n tort… An de an!”.
Actrița Crina Matei s-a remarcat și în plan social. A pus bazele și a dezvoltat acțiuni filantropice, destinate persoanelor aflate în dificultate, bătrânilor, dar în special copiilor aflați în situații de risc.
A devenit de această dată ambasadorul campaniei de strângere de fonduri pentru cei 8 copii ai familiei Manea din Județul Ilfov, Oraș Voluntari
Campania umanitară de strângere de fonduri este inițiată de către Asociația Împreună Acționăm cu sprijinul Asociaței Culturale Artă pentru Copiii României, asociație a cărei membru fondator și președinte este însăși actrița.
Fiind o persoană preocupată de bunăstarea celor din jur care au posibilități reduse pentru a duce o viață decentă, dar și cu acces constant la educație și cultură, actrița a înființat, alături de alte două persoane, Asociația Culturală Artă pentru Copiii României. Prin această Asociație, Crina Matei își propune să contribuie la conservarea, cultivarea și promovarea culturii atât naționale, cât și internaționale.
Obiectivele principale vizează dialogul și solidaritatea, cu privire la problemele culturale, artistice și sportive ale României, în scopul integrării acesteia în marea cultură mondială, prin valorile ce le are în artă, cultură, sport, învățământ, precum și în celelalte domenii. Un obiectiv important și urmărit constant îl constituie deasemenea solidaritatea, atins prin organizarea de concursuri, spectacole, târguri de carte, expoziții sau simpozioane în scopul strângerii de fonduri pentru înființarea de ateliere, cluburi sau case de tip familial.
Actrița Crina Matei ne declară, referindu-se la numele asociației pe care o conduce, următoarele: Conceptul Copiii României cuprinde toți cetățenii României, născuți sau adoptați ai țării, indiferent de vârstă, clasă socială sau segment intelectual.
Ne bucurăm că actrița și cântăreața Crina Matei s-a alăturat campaniei de strângere de fonduri, crezând în visul celor 8 copilași, un vis care este o necesitate de fapt: un acoperiș deasupra capului.
https://www.facebook.com/donate/458588259062576/?fundraiser_source=external_url

Despre Asociaţia Împreună Acţionăm

Asociația Împreuna Acționăm este o organizație non-profit, non guvernamentală, independentă și apolitică, înființată legal prin sentinţa civilã nr. 147/29.05.2015 a Judecãtoriei Sector 3 Bucureşti și înregistrată în Registrul național cu numărul 75 din 17.06.2015, Partea A, Sectiunea 1.

Asociația Împreună Acționăm este înregistrată în Registrul Entităților/Unităților de cult cu numărul 4157016 din data de 8.02.2021. Asociația este reprezentată de Voicu Ion Valentin – Președinte, Drăghici Andreea Gabriela- Vicepreședinte și Marin Mihaela Gabriela – Secretar.

Obiectivele Asociației Împreună Acționăm vizează 5 direcții principale, respectiv: în domeniul asistenței medicale și medico-sociale; în domeniul intervenției în situații de urgență pentru protejarea și salvarea de vieți omenești, atât pe plan intern, cât și internațional; în domeniul asistenței sociale; în domeniul sportiv, tineret și învățământ, precum și în domeniul ecologiei, protecției mediului și a bunăstării animalelor.

Sursa foto: Asociaţia Împreună Acţionăm

Citeşte şi Campanie umanitară pentru o familie cu 8 copii, după ce casa le-a fost distrusă de foc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.