Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei, despre întrebarea privind siguranţa copiilor în şcoli: Nu a fost formulată precis. Dacă am fi avut teste şi responsabilitate în administrarea lor, am fi putut atinge pragul de 9,50 (VIDEO)

Ministrul Educaţiei a explicat momentul din conferinţa de presă alături de ministrul Sănătăţii, în care cei doi oficiali au fost întrebaţi ce notă ar da siguranţei în şcoli. ,,Întrebarea nu a fost formulată precis.”, a spus Sorin Cîmpeanu, la postul public de televiziune. Ulterior, ministrul a oferit toate detaliile în această privinţă.

,,Atunci când ai ministrul Educaţiei alături de ministrul Sănătăţii şi întrebarea vizează siguranţa sanitară, să ştiţi că şi între miniştri există şi funcţionează un minimum de curtoazie. În plus, întrebarea a fost inexactă. Siguranţa sanitară în care şcoli? (…) Sunt 17.631 de şcoli. Unele sunt mai aglomerate, altele, mai puţin aglomerate, unele au o infrastructură generoasă, altele au probleme de infrastructură. În unele se respectă regulile sanitare mai bine, în altele regulile sanitare se respectă mai puţin bine. În unele gradul de vaccinare este de 100%, în altele gradul de vaccinare este de 20%. Consideraţi că a fost formulată suficient de precis această întrebare?„, a comentat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a explicat că nu poate exista o siguranţă totală şi a oferit răspunsul aşteptat de jurnalişti în timpul conferinţei de presă.

,,Trebuie însă să gestionăm cu înţelepciune raportul risc-beneficiu. Riscul nu va putea fi eliminat total, nici în România, nici în alt stat, nici în vremuri de pandemie, nici în vremuri normale. Riscul va exista întotdeauna. Important e să te uiţi la beneficiu şi să gestionezi corect acest risc, ceea ce a făcut ordinul de ministru comun.

Am făcut o analiză împreună cu cei care au competenţe în domeniul medical şi o notă medie, medie ponderată în cele 17.631 de şcoli, ţinând seama şi de nivelul de respectare a regulilor sanitare şi de responsabilitatea părinţilor în a-şi trimite sau a nu-şi trimite copiii care prezintă simptome specifice la şcoală, şi de gradul de vaccinare, şi de infrastructură, şi de toate aceste lucruri, şi am ajuns pe undeva la 7,60, între 7,60 şi 8,20. Dacă ar fi existat teste în şcoli, ne-am fi îndreptat către nota 9. Dacă ar fi existat şi mai multă responsabilitate şi înţelepciune în administrarea acestor teste, am fi putut atinge pragul de 9,50 şi ne-am fi încadrat la bursă de merit.„, a fost răspunsul oferit de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul TVR 1.

Vezi mai jos intervenţia ministrului pe acest subiect, la postul public de televiziune:

Sursa video: TVR 1

Context

Vineri, în timpul conferinţei de presă comune a ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii, oficialii au primit următoarea întrebare: ,,Pe o scară de la 1 la 10, să ne spuneţi cât de în siguranţă consideraţi că sunt copiii la şcoală în această perioadă, evident 10 fiind nota maximă.„.

Sursa foto: captură TVR 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.