Știri generale

Fiul ministrului Educaţiei a făcut COVID-19

Ministrul Educaţiei a declarat, luni seară, că fiul său, care este student, are COVID-19. Sorin Cîmpeanu a explicat, la postul Digi 24, că tânărul este vaccinat cu schema completă şi s-a infectat la petrecerea de Revelion.

Ministrul a dezvăluit situaţia fiului său atunci când a fost întrebat în ce condiţii îl trimite la şcoală, dacă îi explică în mod constant regulile prin care să se protejeze şi dacă are siguranţa că tânărul nu se va infecta.

,,Este student și o face cu o responsabilitate admirabilă. (…) A luat boala. Nu la școală. Într-o petrecere de Revelion, cu mai mulți studenți. El a purtat mască, mi-a spus, tot timpul, cu excepția nopții de Revelion. Este vaccinat complet și totuşi încă un motiv pentru a ne concentra pe numărul de paturi destinate pacienţilor cu COVID-19. Este vaccinat, a purtat mască tot timpul, cu o singură excepţie în noaptea de Revelion şi a contactat virusul. Nu a dezvoltat niciun fel de simptome. A stat corect în izolare şi după ce a terminat perioada de izolare a mers la facultate.„, a explicat Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Ministrul a mai precizat că fiul său a descoperit întâmplător că s-a infectat, la un control de rutină, şi a spus că este încă un motiv pentru ca testele să fie ,,generalizate”.

,,Pericol există, dar părinții îi pot învăța pe copii că masca, respectarea regulilor de igienă și vaccinarea duc siguranța către 100%.”, a completat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.