Sănătate Social Știri generale

Vaccinarea pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani, din 26 ianuarie

Campania de vaccinare pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani va demara pe 26 ianuarie. Anunțul a fost făcut de președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță. Medicul a explicat că țara noastră urmează să primească întreaga cantitate de doze de vaccin pediatric într-o singură tranșă.

,,S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de doze vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie și vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare, ulterior către direcțiile de sănătate publică județene, încât să fie disponibile pe 26 dimineața în cabinetele de vaccinare pediatrice.„, a declarat președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a prezentat și bilanțul intenției de vaccinare pentru această grupă de vârstă, de la debutul programărilor.

,,În perioada 13 – 20 ianuarie, au fost efectuate în platforma de programare 2.841 de programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.”, a completat șeful CNCAV.

Medicul Valeriu Gheorghiță a amintit că există 220 de cabinete de vaccinare, în toate județele, dedicate imunizării copiilor. Șase dintre acestea sunt în București, câte unul în fiecare sector, și alte două, în județul Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.