Învățământ Social Știri generale

Ministerul Educației recomandă motivarea absențelor din cauza grevei STB

Elevii bucureșteni care au lipsit de la școală în zilele în care au avut loc acțiunile de protest ale angajaților Societății de Transport București (STB) ar putea avea absențe motivate. Decizia poate fi luată de unitățile de învățământ din Capitală, la recomandarea Ministerului Educației și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), potrivit unui comunicat de presă transmis portalului roeducatia.ro.

Ministerul Educației și ISMB cer, de asemenea, ca unitățile de învățământ din București să treacă la școala online, în situațiile în care elevii nu pot ajunge la cursuri din cauza grevei STB. Cele două instituții solicită și Primăriei Municipiului București (PMB) să se implice în rezolvarea problemelor din transportul public al Capitalei, astfel încât să nu fie afectat ,,dreptul la educație al elevilor„.

Comunicatul de presă integral al Ministerului Educației

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât sa asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri.

De asemenea, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățământ să desfășoare activitatea didactică online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.