Știri generale

CORONAVIRUS | Franța a raportat jumătate de milion de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore

Numărul îmbolnăvirilor noi de COVID-19 în Franța a ajuns la peste 500.000 într-o singură zi. Este cel mai mare bilanț raportat de autoritățile franceze de la debutul pandemiei.

Potrivit autorităţilor sanitare franceze, citate de Agerpres, marți au fost raportate 501.635 de infectări noi. Rata de incidenţă săptămânală – numărul infectărilor la 100.000 de persoane într-un interval de o săptămână – a rămas la 3,726.

Varianta Omicron reprezintă de acum 95% din totalul cazurilor confirmate în Franţa, o ţară cu o populaţie de 67 de milioane de locuitori.

Încercând să limiteze creşterea numărului de infectări, Guvernul francez a implementat mai multe restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus şi pentru cele care nu s-au vindecat încă după infectare.

Astfel, începând din această săptămână, persoanele din categoriile menționate nu vor mai avea acces în restaurante, baruri, spații culturale, trenuri care parcurg distanţe lungi şi la evenimente sportive. Până acum, accesul era posibil şi în baza unui test cu rezultat negativ. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.