Știri generale Universitate

Programul ,,România Educată”, expus de Sorin Cîmpeanu la reuniunea miniștrilor Educației și Cercetării de la Paris

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a vorbit omologilor săi europeni despre programul prezidențial ,,România Educată”, în timpul reuniunii miniștrilor responsabili cu învățământul superior, cercetarea și inovarea. Evenimentul a fost organizat la Paris, în perioada 24 -25 ianuarie, sub egida președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

Sorin Cîmpeanu a explicat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) include investiții în digitalizarea universităților, în susținerea unor rute complete de învățământ profesional/dual, precum și pentru construcția de facilități moderne care să susțină un proces educațional modern și o tranziție ecologică. Ministrul a arătat că toate acestea se vor realiza sub tutela proiectului ,,România Educată”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Educației portalului de știri roeducatia.ro.

De asemenea, ministrul a vorbit în timpul reuniunii de la Paris și despre importanța clarificării statutului juridic al alianțelor de universități europene și al unor diplome europene de licență, master sau doctorat. Oficialul român a declarat susținerea din partea României a acestor obiective, pentru facilitarea cooperării transnaționale la nivel european.

Comunicatul de presă integral al Ministerului Educației

Sursa foto: facebook.com / PFUE2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.