Învățământ Știri generale

În plin val 5, elevii din Timișoara trec în online din cauza… frigului din clase. Peste 4.000 de copii, afectați

Mai multe școli și grădinițe din Timișoara au anunțat că trec la cursuri în format online, din cauza frigului din clase. În același timp, și pacienții spitalelor tremură de frig în saloane. Prim-vicepreședintele PSD Timiș, Adrian Cionca, îl critică dur pe primarul Dominic Fritz și îi cere să intervină urgent.

Unitățile de învățământ din Timișoara închise din cauza temperaturilor scăzute în sălile de clasă:

  1. Colegiul Tehnic „Henri Coandă” – Timișoara;
  2. Liceul de Arte Plastice – Timișoara;
  3. Liceul Teoretic „G. Moisil” – Timișoara, (clădirile de pe str. Ghirlandei și Piața „Nicolae Bălcescu” – liceu și gimnaziu);
  4. Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară – Timișoara;
  5. Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 – Timișoara;
  6. Grădinița cu Program Prelungit nr. 33 – Timișoara.

,,La nivelul Timișoarei avem, la acest moment, aproape 4.000 de elevi care au trecut în online, ca urmare a contextului legat de faptul că în sălile de clasă nu este o temperatură tocmai potrivită pentru desfășurarea activităților didactice.”, a declarat Marin Popescu, inspector general școlar Timiș, citat de presa locală.

Situația este similară și în spitale, unde pacienții tremură de frig în saloane. Pe lângă școli și spitale, abonații casnici stau în frig. În total, 50.000 de timișoreni sunt afectați, în timp ce primăria nu are nicio soluție pentru ieșirea din impas.

Adrian Cionca, prim-vicepreședinte PSD Timiș, îl critică dur pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și îi cere să găsească o soluție pentru rezolvarea crizei.

,,Nu doar spitalele, ci și scolile sunt închise. Nu de COVID-19 de data aceasta. În ciuda faptului că suntem în plin val 5, domnul Fritz nu găsește soluții nici pentru spitale, nici pentru școli. Totuși, cei care sunt astăzi bolnavi în spitale oare nu merită măcar căldură? Domnule Fritz, găsiți soluția! Aveați soluții peste tot, pentru orice problemă aveați soluții. Mai puțin acum când trebuie să le practicați.”, a spus Adrian Cionca, într-o filmare postată pe o rețea de socializare.

,,Primarul care le-a promis timișorenilor marea cu sarea a mințit până a înghețat apa în robinetele alegătorilor săi. Elevii fac frigul la școală, iar bolnavii îndură în spitale temperaturi greu de suportat. (…) Bătaia de joc la adresa timișorenilor trebuie să înceteze! Domnule Fritz, respectați oamenii care merită un trai cel puțin decent!„, a scris Adrian Cionca, prim-vicepreședinte PSD Timiș, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.