Creşă Știri generale

BACĂU | Creșă nouă, cu 100 de locuri, construită de Ministerul Dezvoltării

O nouă creșă urmează să fie construită în municipiul Bacău. Unitatea de învățământ va avea o capacitate de 100 – 110 locuri. Fondurile sunt asigurare de Ministerul Dezvoltării.

În prezent, creșele din municipiul Bacău au o capacitate totală de 460 de locuri. Numărul este sub necesar.

În total, opt noi construcţii de creşe au fost aprobate prin programul naţional în domeniu lansat anul trecut de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunţat, luni, ministrul Attila Cseke. Membrul Guvernului a precizat că numărul total al proiectelor aprobate a crescut la 60.

Noile proiecte vizează construirea de creşe mici, cu o capacitate de 40 de antepreşcolari, la Constanţa, două la Sebeş şi Carei, şi altele de dimensiuni medii în Timişoara şi Piatra Neamţ. În Bacău şi Zalău se vor construi creşe mari, pentru 100 – 110 copii, potrivit MDLPA.

,,Ministerul Dezvoltării susţine dezvoltarea echilibrată a localităţilor şi sprijină tinerele familii, motiv pentru care în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi municipiu am aprobat construirea unei creşe sau două acolo unde numărul locuitorilor depăşeşte 100.000. Am aprobat finanţarea pentru 52 de creşe, iar acum am aprobat încă opt noi construcţii.”, a declarat Attila Cseke, potrivit unui comunicat al MDLPA.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că, în urma aprobării finanţării, construirea acestor creşe moderne intră în proces de achiziţie publică şi, ulterior, vor putea fi demarate lucrările.

Sursa foto: tomisnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.