Învățământ Știri generale

BREAKING | Anul școlar 2022 – 2023 ar putea începe pe 5 septembrie

Ministrul Educației a prezentat, miercuri seară, posibila structură a anului școlar 2022 – 2023. Cursurile ar putea începe din 5 septembrie 2022, iar vacanța de vară, de la jumătatea lunii iunie 2023, așa cum a explicat Sorin Cîmpeanu la postul TVR 2.

Ministrul Educației a vorbit despre împărțirea anului școlar în trei secțiuni.

,,Avem o fragmentare mai puţin normală, de o perioadă care este bine definită, cea a sărbătorilor de iarnă, care trebuie să fie o vacanţă clară pentru elevi, şi anul 2022 – 2023 vom propune ca această vacanţă de iarnă să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare, şi avem a doua perioadă, a sărbătorilor Pascale. Anul acesta vom propune pentru anul 2022 – 2023 perioada 7 – 18 aprilie. Deci avem deja două vacanţe mari care împart în trei secţiuni anul şcolar.„, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu, la postul public de televiziune.

Principalele declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la TVR 2

Am făcut propunerea ca anul școlar 2022 – 2023 să înceapă pe 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie.

Vacanța de Crăciun, în perioada 22 decembrie-8 ianuarie. Vacanța pentru Sărbătorile Pascale  va fi în perioada 7-18 aprilie.

Este foarte posibil să introducem, în prima parte a anului școlar, Săptămâna Altfel și o săptămână de vacanță pentru toți elevii.

Cred că vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță pentru toți elevii.

După perioada de sărbători de iarnă, putem să analizăm o săptămână de vacanță în luna februarie. Analizăm această propunere.

În primăvară, vom propune și o Săptămână Verde. Solicitările sunt pertinente. Da, există un dezechilibru între semestre. Avem un semestru de 15 săptămâni și unul de 23-24 de săptămâni.

Sursa foto: captură TVR 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.