Știri generale

ITALIA | Investiții de 200 de milioane de euro în obiective culturale

Italia și-a propus să investească aproape 200 de milioane de euro în atracțiile culturale aflate pe teritoriul său, a anunţat Ministerul Culturii, la Roma, transmite DPA. O parte din fonduri vor ajunge la Colosseum și bazilica San Marco din Veneția.

Potrivit autorităților italiene, suma de 186,3 milioane de euro va fi destinată unui număr de 38 de proiecte preconizate pe teritoriul ţării, iar aproape 12,8 milioane de euro, pentru achiziţionarea unor noi proprietăţi în patrimoniul statului.

Printre siturile propuse pentru revitalizare se află celebrul Colosseum din Roma şi faimoasa bazilică San Marco din Veneţia. De aceste fonduri vor beneficia totodată arhive şi muzee. Potrivit ministerului, cea mai mare sumă va fi destinată Palatului Regal din Napoli, unde vor fi investite 23 de milioane de euro.

Lucrările de renovare şi revitalizare au drept scop garantarea competitivităţii Italiei, ţară a vestigiilor romane şi a artei culinare renumite pe plan global, în demersul de a-şi spori oferta de turism cultural.

,,Revitalizarea şi valorificarea patrimoniului cultural este una dintre axele fundamentale pe care se bazează creşterea economică şi socială a ţării.”, a precizat ministrul Culturii, Dario Franceschini, potrivit sursei citate.

Sursa foto: unsplash / David Libeert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.