Învățământ Știri generale

Ministrul Educației vrea ca anul școlar să fie împărțit din nou în trimestre

Anul școlar ar putea fi împărțit din nou în trimestre, așa cum era înainte de 1998. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, la postul Digi 24. Sorin Cîmpeanu a afirmat că așteaptă o evaluare a specialiștilor, înaintea unei decizii, și a explicat că, din momentul în care s-a trecut la semestre, calitatea învățământului a scăzut.

,,Schimbarea de formă trebuie să fie dublată de o schimbare de fond, legată de evaluare, de care avem atât de mare nevoie. Astăzi (n. red. – 14.02.2022), aproape toată ziua am petrecut-o cu colegii din domeniu pentru a vedea ce putem face pentru standardizarea evaluării. Sunt câteva soluții pe care deja le-am identificat. Avem nevoie și de alte soluții, care să vină în paralel cu această nouă formă de organizare. Având cinci vacanțe, dintre care trei sunt poziționate foarte clar, cele trei trimestre ar putea să cuprindă și săptămâna ‘Școala Altfel’ și ‘Săptămâna Verde’. „, a declarat luni Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a explicat că trecerea la împărțirea anului în trimestre ar fi utilă inclusiv pentru o mai bună evaluare a pierderilor educaționale din timpul pandemiei.

,,Am început cu semestre din 1998. Nu știu dacă este o coincidență sau nu, dar din 1998, calitatea sistemului educațional a scăzut continuu. Tot de atunci am avut o rată de promovare mică la examenele naționale și a început să crească puternic și abandonul școlar. Nu știu dacă este o coincidență. Aștept analiza făcută de specialiști. Sunt convins că și cei care au semne de întrebare în fața argumentelor vor înțelege că este într-adevăr momentul să schimbăm ceva pentru a opri declinul educației. Am ajuns la un punct de minim sub care nu mai putem coborî.”, a mai afirmat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.