Sănătate Știri generale

SĂNĂTATE | OMS se opune ridicării restricțiilor în Europa de Est și anunță un nou val al variantei Omicron

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă anularea măsurilor de combatere a pandemiei în Europa de Est. Zona urmează să fie afectată de un nou val al variantei Omicron, au declarat reprezentanții organizației, care au solicitat autorităților să intensifice vaccinarea și alte măsuri, relatează Reuters și BTA, citate de Rador.

,,În ultimele săptămâni, contaminările cu virusul SARS-CoV-2 s-au dublat în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina.„, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge. El și-a exprimat regretul că vaccinarea a fost relativ lentă în unele părți ale regiunii.

Mai puțin de 40% dintre persoanele cu vârsta peste 60 de ani au efectuat o serie de vaccinuri în Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan. Kluge a adăugat că în Bulgaria, Georgia și Macedonia de Nord, mai puțin de 40% dintre lucrătorii din domeniul sănătății au primit cel puțin o doză de vaccin.

Declarația a venit într-un moment în care mai multe țări europene, inclusiv Republica Cehă și Polonia, sugerează o relaxare a măsurilor restrictive luna viitoare, dacă numărul zilnic de cazuri continuă să scadă. Cu toate acestea, OMS subliniază necesitatea măsurilor continue, inclusiv testarea rapidă și purtarea măștilor.

Potrivit organizației, până acum au fost înregistrate peste 165 de milioane de infecții cu virusul SARS-CoV-2 în regiunea europeană, iar în ultima săptămână au fost raportate 25.000 de cazuri de decese. Kluge a cerut, de asemenea, autorităților să investigheze cauzele locale ale ratelor scăzute de vaccinare. Potrivit spuselor sale, mai puțin de 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan au finalizat o schemă de vaccinare împotriva COVID-19.

Sursa foto: Ro Vaccinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.