Sănătate Știri generale

Peste 8.000 de copii din grupa 5 – 11 ani, vaccinați împotriva COVID-19 cel puțin cu o doză

De la debutul campaniei de vaccinare pentru categoria de vârstă 5 – 11 ani, 8.015 copii au primit prima doză de ser împotriva noului coronavirus. De miercuri, pentru aceștia a început și administrarea dozei booster. Anunțul a fost făcut joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

,,În ceea ce privește vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani, sunt 219 centre de vaccinare active care au organizate 329 de cabinete de vaccinare, practic fluxuri dedicate acestei grupe de vârstă. La data de 17 februarie, avem 8.015 copii care au primit prima doză de vaccin, iar de ieri a început și administrarea dozei de booster, sunt 594 de copii care au primit și doza de booster. De asemenea, se vaccinează și în cabinetele de medicină de familie. Avem 37 de cabinete de medicină de familie care au solicitat doze pediatrice, 760 de doze au fost distribuite și au fost administrate 95 către această categorie de persoane. (…) De la momentul debutului campaniei de vaccinare, 11,3% din populația de 12-15 ani s-a vaccinat, 33,6% din populația de 15-19 ani.„, a transmis joi Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea copiilor care se află în categoria de vârstă 5 – 11 ani a început pe 26 ianuarie. Se folosește serul produs de grupul Pfizer- BioNTech. Imunizarea celor mici se poate face şi fără programare, direct în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Sursa foto: RO Vaccinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.