Știri generale

BACĂU | Tineri din 10 țări participă la proiectul „Feeling European”, organizat la Slănic Moldova

Asociația pentru Dezvoltare Activă organizează în aceste zile, în orașul stațiune Slănic-Moldova din județul Bacău, schimbul internațional de experiență între tineri prin proiectul „Feeling European”, finanțat prin programul Erasmus+. Proiectul urmărește să contribuie la creșterea conștiinței europene a tinerilor și încrederii acestora în Uniunea Europeană, precum și la promovarea principiilor și valorilor europene atât în rândul tinerilor din UE, dar și în afara Uniunii.

La mobilitate participă tineri din România, Malta, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Turcia, Palestina, Spania, Ucraina, Lituania și Republica Moldova. Pe parcursul celor 12 zile de moblitate, aceștia vor experimenta un număr mare de metode de educație nonformală, în special metode participative și care stimulează gândirea critică, învățarea interculturală, lucrul în echipă și incluziunea social. Se vor implica în sesiuni creative cu teme despre Uniunea Europeană (UE), vor identifica pericolele online și offline ce amenință UE și vor înțelege modul în care știrile false influențează deciziile politice, având ca studiu de caz, Brexit. De asemenea, vor identifica principalele cauze pentru care tinerii se implică sau nu în comunitate și vor dezbate viitorul UE și rolul pe care îl au tinerii în realizarea celor 11 Obiective Europene pentru Tineret.

În plus, tinerii vor dezvolta pas cu pas 15 webinarii în cadrul cărora vor aborda într-un mod creativ informații despre UE. Aceștia vor planifica procesul de realizare a clipurilor video, vor dezvolta conceptele, vor decide asupra structurii și conținutului, vor scrie scenariile, vor filma și edita clipurile video și vor dezvolta strategia de diseminare a acestora.

Proiectul „Feeling European” este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, un proiect destinat domeniilor educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021 – 2027, care oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.

Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA) Bacău este una dintre cele mai active organizații în domeniul tineretului din România, care a implementat până acum numeroase proiecte locale, naționale și internaționale. În prezent, ADA coordonează programul European Youth Village de organizare și dezvoltare comunitară pentru tinerii din mediul rural din România. De asemenea, implementează proiectul județean SPAȚIAL, care urmărește să abordeze strategic problemele, nevoile și interesele tinerilor băcăuani privind spațiile de participare și oportunitățile de petrecere a timpului liber. ADA Bacău tocmai a lansat Raportul „Egalitatea de șanse în educație de la 5 dimineața și între două microbuze”, în cadrul căruia a identificat provocările și prioritățile elevilor navetiști din județul Bacău.

Sursa foto: facebook.com / Asociația pentru Dezvoltare Activă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.