Știri generale

Concurs de scenarii de film, în cadrul American Independent Film Festival. Încasările, donate pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina

American Independent Film Festival (AIFF) anunță lansarea celei de-a patra ediții a concursului ,,Write a screenplay for… | Scrie un scenariu pentru…”. Anul acesta, scenariștii vor propune povești pentru serial sau film, în care protagonistă va fi actrița Ioana Bugarin. Încasările din biletele de participare la AIFF vor fi donate unei asociații care sprijină refugiații din Ucraina.

Concursul de scenarii și pitch-uri de film este organizat de Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe, potrivit unui comunicat de presă al American Independent Film Festival. AIFF a ajuns la cea de-a șasea ediție, iar anul acesta va fi organizat în perioada 15 – 21 aprilie, în București.

,,După ce la primele ediții WSF scenariștii au fost îndemnați să scrie pentru Sebastian Stan, Anamaria Marinca, Vlad Ivanov sau pentru publicul Generației Z, anul acesta organizatorii îi provoacă pe scenariști să continue să scrie pentru publicul tânăr, interesat de povești vibrante, actuale, ale căror protagoniști sunt personaje tinere, din mediul urban, cu o viață dinamică. Scenariștii sunt invitați să propună povești pentru serial sau film a căror protagonistă să fie actrița Ioana Bugarin.„, se arată în comunicat.

,,Am fost inițial șocată când mi s-a propus să fiu «subiectul» ediției de anul acesta a concursului Write a Screenplay For… Este onorant și complet neașteptat. Mă bucură gândul că atât de mulți profesioniști din domeniu, dar și amatori sau iubitori de cinema, vor lucra cu personaje feminine tinere în roluri centrale. Mi se pare un demers util și inovator, pentru piața românească, și sunt nerăbdătoare să mă întâlnesc cu poveștile care vor fi scrise.“, a mărturisit actrița Ioana Bugarin.

,,Write a screenplay for…” are în vedere două secțiuni: proiecte de mini-serie TV, cu povești structurate pe durata a 6 sau 8 episoade și filme de lungmetraj de ficțiune. Proiectele câștigătoare vor intra în circuitul de producție TV prin HBO Europe (mini-seriile) sau de producție cinematografică (proiectele de lung-metraj ficțiune) prin înscriere spre finanțare către Centrul Național al Cinematografiei din România (CNC).

Aplicațiile trebuie trimite, sub forma unor scurte rezumate ale scenariilor, până la 31 martie 2022. Concursul este destinat atât scenariștilor profesioniști, cât și celor aflați la început de drum. Înscrierile se fac fără să fie percepută vreo taxă. Toate aplicațiile vor fi analizate de un juriu format din echipa HBO, scenaristul Alexandru Baciu și regizorul Cristian Mungiu.

Mai multe informații găsiți în comunicatul de presă al AIFF:

Născută la Timișoara, Ioana Bugarin a studiat la Royal Academy of Dramatic Art în Londra și este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, iar din 2019 este actriță a teatrului Odeon din București. Ioana Bugarin poate fi văzută în această perioadă la cinema în Miracol, iar din data de 8 martie la TV, în RUXX, pe HBO Max.

Sursa foto: AIFF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.