Știri generale Universitate

Cazare și hrană pentru studenții refugiați din Ucraina, la USAMV București

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) vine în sprijinul studenților refugiați din Ucraina și pe pune la dispoziție infrastructura proprie de cazare și hrană. În total, 190 de tineri au asigurată cazarea în căminele instituției de învățământ superior. De asemenea, ei vor primi câte trei mese pe zi la cantina universității.

USAMV se află în legătură permanentă cu ambasadele care își repatriază cetățenii din calea violențelor din Ucraina, astfel încât să răspundă în cel mai bun mod nevoilor specifice ale fiecărei naționalități. Toate facilitățile oferite de USAMV sunt disponibile inclusiv pe perioade mai lungi de timp, potrivit unui comunicat de presă al instituției de învățământ superior.

,,Suntem solidari cu cei care se refugiază din calea agresiunilor militare tragice și arătăm sprijinul ferm pentru colegii noștri profesori, pentru studenți și tineri care au dreptul la siguranță și la educație. Cu o mobilizare rapidă le asigurăm trei mese pe zi, la cantina universității și strictul necesar pentru igiena personală. Le mulțumesc pe această cale tuturor studenților și angajaților din cadrul universității noastre care se implică exemplar, pentru a își ajuta colegii vecini.”, a declarat rectorul USAMV București, Răzvan I. Teodorescu.

,,Tinerii se confruntă cu momente tensionate și schimbări drastice ale cursului firesc al vieții și al educației lor, iar una din misiunile universităților este de a îi susține prin toate mijloacele posibile în a își continua un bun parcurs profesional.”, se mai arată în comunicatul USAMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.