Știri generale

Agenția Universitară a Francofoniei, alături de poporul ucrainean

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) și-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean și în special cu școlile și universitățile ucrainene. AUF susține nevoia conservării potențialului academic și științific al Ucrainei, esențial pentru viitorul țării.

,,În fața războiului din Ucraina, care afectează universitățile din țară, sub rezerva condițiilor inumane de operare, precum și exodul refugiaților, Agenția Universitară a Francofoniei își afirmă solidaritatea cu poporul ucrainean și în special cu școlile și universitățile ucrainene.„, a transmis AUF, prin intermediul unui comunicat de presă.

AUF este convinsă de necesitatea conservării potențialului academic și științific al țării, care este esențial pentru viitorul Ucrainei, tineretului său și capacitatea sa de a produce abilitățile și calificările necesare recuperării acesteia.

,,AUF, care plasează solidaritatea activă în centrul valorilor sale fondatoare, a decis să se mobilizeze pe deplin pentru a-și ajuta membrii în eforturile lor și să participe, cu o contribuție excepțională, la mișcarea internațională a solidarității față de Ucraina. De la începutul conflictului, AUF, cu desfășurările sale în Europa Centrală și de Est, a inițiat cel mai corect studiu al situației de la fața locului, în special cu decanii și directorii celor 13 universități membre ucrainene. Potrivit cifrelor inițiale, 1.000 de studenți refugiați din Ucraina s-au alăturat deja Republicii Moldova și 5.000 în România.„, se mai arată în comunicat.

AUF a lansat ,,Planul special pentru Ucraina”, care cuprinde mai multe acțiuni pentru studenți, profesori, cercetători și directori ai instituțiilor membre din Ucraina. Acestea sunt detaliate AICI.

AUF este prima rețea universitară din lume. Are peste 1.000 de unități de învățământ superior, din 119 țări. Președintele AUF este ministrul Educației din România, Sorin Cîmpeanu. În Ucraina, AUF are 13 membri și este reprezentată de Direcția Regională pentru Europa Centrală și de Est (AUF-ECO).

Sursa foto: AUF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.