Social Știri generale

SOS Satele Copiilor România, apel umanitar pentru copiii vulnerabili din Ucraina

Organizația SOS Satele Copiilor România a lansat un apel umanitar pentru copiii cei mai vulnerabili din Ucraina, care ajung în România şi au nevoie urgentă de ajutor. Persoanele care vor să sprijine familiile care și-au părăsit casele de frica războiului pot dona în contul organizației sau prin sms, potrivit unui comunicat de presă.

,,7,5 milioane de copii sunt în pericol imediat în Ucraina și au nevoie de sprijin urgent. 160.000 de copii cresc lipsiți de îngrijirea părintească, în familii de plasament, la rude sau în instituții. Fiecare copil are dreptul să crească și să se dezvolte într-un mediu sigur. Fiecare copil are dreptul de a avea alături părinți sau, dacă acest lucru nu este posibil, persoane de îngrijire dedicate. Nevoia este și mai puternică acum, când totul se prăbușește în jurul lor. Familiile au fost separate, copiii trec prin traume multiple, iar cei care pleacă din țară lasă în urmă tot ce știau. Printre cei care au părăsit țara, sunt și mulți copii orfaniseparați de părinți sau familii la limita sărăciei și au nevoie de sprijin urgent, odată ce ajung în România!„, se arată în comunicat.

Organizația SOS Satele Copiilor România pune la dispoziția refugiaților din Ucraina, ca sprijin de urgență sau pe termen lung:
– adăpost în spații amenajate în cele trei sate SOS din București, Hemeiuș (județul Bacău) și Cisnădie (județul Sibiu);
– masă caldă și alimente;
– produse de igienă și îngrijire personală;
– consiliere socială și psihologică;
– suport educațional;
– sprijin pentru acces la servicii de sănătate și juridice.

,,În ultimele zile, realitatea pe care o ştiam s-a schimbat total şi vorbim acum de război, de multă suferinţă, de drame greu de imaginat. Este cumplit să ştim că milioane de copii sunt în pericol, mulţi dintre ei deja într-o situaţie vulnerabilă. Cu ajutorul autorităţilor şi al ONG-urilor partenere, identificăm familii vulnerabile şi le asigurăm sprijinul de care au nevoie. În primele zile ale lui martie au sosit în Satul SOS din Bucureşti primele familii – două mame cu trei copii, care au lăsat tot acasă şi au plecat doar cu o geantă din calea războiului. Pentru a-i proteja pe copii, una dintre mame a decis să le spună că aici, în România, sunt în vacanţă. Este o situaţie sfâşietoare!„, a declarat Diana Podaru, director general SOS Satele Copiilor România, citată de Agerpres.

SOS Satele Copiilor România lansează un apel de sprijin pentru copiii cei mai vulnerabili veniţi din Ucraina. Se pot face donaţii online pe https://www.sos-satelecopiilor.ro/sprijin-pentru-ucraina/ sau în contul IBAN RO72 BACX 0000 0010 8000 3035, deschis la Unicredit Bank, cu specificaţia ,,UCRAINA„.

Companiile pot face o sponsorizare în contul special dedicat: IBAN RO72 BACX 0000 0010 8000 3035, deschis la Unicredit Bank, cu specificaţia ,,UCRAINA„.

Alte modalităţi de susţinere a programelor SOS Satele Copiilor:
– SMS cu textul ,,MAMA” la 8864 (4 euro lunar);
– prin Revolut (secţiunea Donaţii);
– printr-o donaţie în criptomonede pe site-ul asociaţiei: https://bit.ly/3sL423V.

Sursa foto: SOS Satele Copiilor România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.