Știri generale Universitate

Ministrul Educației: Din 9 martie, facultățile revin la activități cu prezență fizică

Ministrul Educației a transmis, marți, că odată cu încetarea stării de alertă, studenții vor reveni la cursurile în format fizic. Există și excepții. Sorin Cîmpeanu a precizat că universitățile pot decide singure, în baza autonomiei, o perioadă de tranziție de la predarea online la cea clasică.

,,Ministerul Educației a emis o notă conform căreia, începând cu 09.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică. În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantate de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică, având obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II lea.”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De la debutul invaziei ruse în Ucraina, mii de refugiați au intrat zilnic în România. În sprijinul acestora, mai multe unități de învățământ superior au pus la dispoziție căminele și cantinele, pentru cazare și masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.