Social Știri generale

UNICEF: În fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat

În fiecare secundă, câte un copil din Ucraina devine refugiat, a afirmat marţi Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), comentând în legătură cu afluxul continuu de persoane care fug din această ţară de la declanşarea invaziei ruse, la 24 februarie, informează AFP, citată de Agerpres.

În ultimele 20 de zile, aproximativ 1,4 milioane de copii au fost nevoiţi să fugă din Ucraina. Acest bilanț se traduce în aproape 55 de copii refugiați pe minut sau ,,practic un copil pe secundă”, după cum a transmis James Elder, un purtător de cuvânt al UNICEF, în timpul unei conferinţe de presă a ONU la Geneva.

,,Această criză, în termeni de viteză şi de scară, este fără precedent după Al Doilea Război Mondial.”, a subliniat Elder.

Purtătorul de cuvânt al UNICEF a subliniat, de asemenea, făcându-se ecoul unor afirmaţii ale secretarului general al ONU, Antonio Guterres, că aceşti copii ,,sunt supuşi unui risc semnificativ de separare, violenţe, exploatare sexuală şi trafic de persoane”.

Sursa foto: Facebook / Alexandru Dobre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.