Știri generale

Scriitorul Haruki Murakami, apel pentru pace în Ucraina

Renumitul scriitor japonez Haruki Murakami va lansa un apel la pace în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia. Mesajul autorului va fi transmis prin intermediul unui program radio special, cu durata de o oră, care va fi difuzat săptămâna aceasta, a anunţat miercuri postul Tokyo FM, informează agenţia Kyodo, citată de Agerpres.

În cadrul programului, care urmează să fie transmis vineri, la ora locală 23:00, Murakami va difuza în jur de zece piese muzicale alese din colecţia personală de discuri şi CD-uri, care conţin mesaje de încetare a războiului şi se concentrează asupra importanţei vieţii, a indicat postul de radio. Scriitorul va oferi, de asemenea, explicaţii asupra contextului social din spatele cântecelor alese, alături de traducerea versurilor.

,,Un război în Ucraina, pe care nimeni nu l-a dorit, a început.”, a declarat autorul în vârstă de 73 de ani, citat într-un comunicat. ,,Poate muzica să pună capăt războiului? Probabil că nu. Dar, cu siguranţă, muzica îi poate face pe ascultători să simtă că trebuie să oprească războiul.”, a adăugat Murakami.

Scriitor de renume mondial, Haruki Murakami a fost distins cu numeroase premii internaţionale şi naţionale pentru romanele sale, precum ,,Norwegian Wood”, ,,Kafka on the Shore”, ,,1Q84″ şi ,,Killing Commendatore”.

Sursa foto: Facebook / Haruki Murakami

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.