Învățământ Știri generale

Ministerul Educației: Peste 2.500 de unități de învățământ, sprijinite pentru reducerea abandonului școlar

Peste 1.400 de cereri au fost depuse şi validate în prima rundă de finanţare din cadrul Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar, a transmis Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă. Instituția precizează că cel puţin 2.500 de unităţi de învăţământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro fiecare, în vederea reducerii acestui fenomen.

Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar, derulat de Ministerul Educației, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

,,Programul urmărește creșterea participării la educație a elevilor din unitățile de învățământ identificate ca având cel mai ridicat risc de abandon școlar. Cel puțin 2.500 de unități de învățământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/școală în vederea reducerii acestui risc. În cadrul primei runde de finanțare, încheiată luni, 14 martie 2022, au fost depuse și validate 1.474 cereri de finanțare.„, a transmis Ministerul Educației.

În prezent, se află în derulare procedura de verificare a conformității administrative. Proiectele care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate vor intra în faza de evaluare calitativă. Lista finală a unităților de învățământ beneficiare de granturi va fi aprobată prin ordin al ministrului Educației, cel târziu în data de 30 martie 2022.

,,Mulțumim tuturor directorilor de unități de învățământ care au înțeles nevoia și responsabilitatea participării la acest program care reprezintă cel mai complex efort de combatere a părăsirii timpurii a școlii din istoria recentă a României, program subsumat proiectului ‘România Educată’ și eforturilor generale ale Ministerului Educației de a spori echitatea și egalitatea de șanse la nivelul sistemului de învățământ.„, se mai precizează în comunicatul de presă al Ministerului Educației, semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.