Învățământ Știri generale

ARAD | Peste 100 de copii ucraineni, înscriși la școli din județ

103 copii ucraineni ajunși în România și stabiliţi temporar în Arad s-au înscris la şcoli din judeţ şi au început cursurile miercuri dimineaţă. O parte dintre ei au primit și tablete de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), pentru că şi-au exprimat dorinţa de a învăţa de la locul de cazare, conectaţi la o platformă guvernamentală pusă la dispoziţie de ţara lor.

Cele mai multe solicitări de înscriere a unor copii ucraineni în şcoli au fost înregistrate vineri, respectiv 63, în timp ce marţi au mai fost depuse alte 40, a transmis șeful ISJ Arad, Marius Gondor, citat de Agerpres.

,,I-am repartizat pe toţi la unităţi de învăţământ din municipiul Arad şi din oraşul Ineu. Majoritatea sunt copii ai unor angajaţi care au fost relocaţi de companii din Ucraina aici, în Arad. O parte dintre copiii refugiaţilor şi-au exprimat dorinţa să participe la lecţiile online puse la dispoziţie de Guvernul ucrainean, iar noi le-am pus la dispoziţie tablete pentru a putea accesa platforma de învăţare din ţara lor.„, a declarat Marius Gondor.

Astfel, în municipiul Arad au fost repartizaţi la şcoli 63 de copii ucraineni, iar în oraşul Ineu, 40. Cei care vor învăţa fără să meargă efectiv la şcoală sunt doar elevi de gimnaziu şi de liceu.

Șeful ISJ a transmis recent că elevii ucraineni vor fi integrați în clasele existente și vor fi ajutați să se integreze de studenți înmatriculați la cele două universități locale, care pot comunica în limba ucraineană. De asemenea, vor exista și săli de clasă dotate cu echipamente care vor permite conectarea elevilor ucraineni la platformele puse la dispoziție de Ministerul Învățământului de la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.