Știri generale

CRAIOVA | Un nou muzeu național

Consiliul Judeţean Dolj a început demersurile pentru schimbarea statutului Muzeului Olteniei din Craiova în muzeu naţional, datorită colecţiilor unice în România pe care le deţine în patrimoniu, precum un tezaur domnesc, manuscrise şi documente medievale, Fondul ‘Nicolae Titulescu’ şi Colecţia ‘Maria Tănase’, informează Agerpres.

Președintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a anunțat că în luna martie urmează să fie aprobat un proiect de hotărâre în vederea recunoașterii la nivel național a importanței patrimoniului care există la Muzeul Olteniei din Craiova.

„Ne dorim ca valoarea patrimoniului deţinut de Muzeul Olteniei din Craiova să primească recunoaştere la nivel naţional, de aceea am început demersurile pentru schimbarea statutului instituţiei şi clasificarea lui ca muzeu de importanţă naţională. Astfel, după adoptarea noului statut, instituţia se va numi Muzeul Naţional al Olteniei. La şedinţa de Consiliu Judeţean din această lună, vom supune votului un proiect de hotărâre pentru aprobarea acestor demersuri”, a scris preşedintele CJ Dolj pe pagina sa de Facebook.

Cosmin Vasile a afirmat că Muzeul din Craiova îndeplinește toate condițiile necesare pentru a putea fi transformat în muzeu național.

„Legislația în vigoare menționează faptul că pot fi clasificate drept muzee de importanță națională acele instituții al căror patrimoniu cuprinde bunuri culturale mobile ce constituie colecții unicat la nivel național. În patrimoniul Muzeului Olteniei se regăsesc numeroase colecții unice în România, precum un tezaur domnesc, manuscrise și documente medievale, Fondul Nicolae Titulescu și Colecția Maria Tănase. Schimbarea statutului va însemna o recunoaștere a valorii muzeului, a eforturilor investiționale depuse în ultimii ani și va contribui la atragerea interesului vizitatorilor pentru instituția noastră”, a declarat Cosmin Vasile.

Sursă foto: facebook.com/ Cosmin Vasile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.