Bacalaureat Știri generale

SIMULARE BAC 2022 | Luni, proba la Limba și literatura română

Se dă startul simulării examenului de Bacalaureat 2022. Luni, elevii claselor a XII-a şi a XIII-a de liceu susțin proba scrisă la Limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Proba începe la ora 09:00, oră la care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în clase este permis până la ora 08:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise.

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat 2022

28 martie 2022 – Limba și literatura română, probă scrisă;
29 martie 2022 – proba obligatorie a profilului, probă scrisă;
30 martie 2022 – proba la alegere a profilului și specializării;
31 martie 2022 – Limba și literatura maternă (pentru elevii minorităților naționale);
14 aprilie 2022 – afișarea rezultatelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.