Știri generale

Simbolurile generației ,,Millennials”, expuse într-un mall din București

Muzica, jocurile şi piesele de vestimentaţie ale anilor ’90, cele mai importante simboluri ale generației ,,cu cheia la gât” sau ale ,,generației în blugi”, sunt expuse la Muzeul pop-up ,,Generaţia Millennials”. Expoziția poate fi vizionată până pe 29 aprilie, la Mega Mall București, potrivit unui comunicat al Asociației ESCU.

,,Anii ’90 ne-au dat o mulțime de lucruri interesante: moda grunge, pe Kurt Cobain, jocul Tamagotchi, pe Harry Potter, Tetris, primele casete, CD-uri și telefoane, filmele cu adolescenți și, bineînțeles, o sumedenie de genuri muzicale care au definit o epocă. Decada aceasta reprezintă pentru mulți dintre noi perioada de glorie a adolescenței. Pokemon era abia la început, telefoanele mobile erau de mărimea unei telecomenzi, iar internetul era rar și… cu un țiuitor de dial-up. Viața noastră a cunoscut o adevărată revoluție în acea perioadă, iar noi am fost martori la asta și am adoptat totul din zbor, fie că a fost vorba de tehnologie, de cultură, de stiluri.„, se arată în comunicat.

Simbolurile expuse vor descrie o generație care a făcut trecerea de la comunism la capitalism. Millennials este generația care a băut prima Coca-Cola la sticlă și a văzut pentru prima dată internetul în România. Iar la nivel global, este o generație de 1,8 miliarde de persoane, adică 25% din populația totală a lumii.

Camera ,,Pop Culture – ritmurile unei generaţii” prezintă o întreagă colecţie de postere cu vedete apreciate în adolescenţă. De asemenea, ,,generaţia în blugi” se va bucura să descopere piesele vestimentare ale acelor ani. Incursiunile în camerele ,,Disco Bairam” sau ,,Jocurile Copilăriei” vor încerca să arate vizitatorilor ce se ascunde în spatele personalităţii şi gusturilor unui millennial, se arată în comunicat.

Expoziţia cuprinde şi obiecte-simbol pentru această generaţie, de la electronice, la jocuri, suveniruri-amintiri, moda anilor ’90, cărţi, precum şi o retrospectivă ilustrată cu zeci de fotografii de presă, nepublicate până acum, care abordează tranziţia socio-economică de la societatea din comunism la capitalism. De asemenea, cei interesaţi se vor putea bucura de o micro-expoziţie de benzi desenate ale unor ilustratori ce au făcut deliciul copilăriei din anii ’90.

Camerele şi elementele din muzeu reprezintă fundalul perfect pentru a deveni un spaţiu instagramabil şi distractiv pentru toată familia. Accesul la expoziție este gratuit.

Sursa foto: Facebook / Asociația ESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.