Eveniment Știri generale

BOTOȘANI | Incident grav într-un liceu! Elev incendiat în clasă, în timpul orei. Profesoara ieșise din sală

Un incident grav a avut loc la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” din Flămânzi, județul Botoșani. Un elev în vârstă de 17 ani s-a ales cu arsuri pe o mare suprafață din corp, în timpul unei ore, și a fost transportat de urgență la spital. În timpul incidentului, profesoara, care este și directoarea instituției de învățământ, ieșise din sala de clasă.

Elevii erau la ora de Educaţie tehnologică, când dascălul a părăsit ora, pentru a rezolva o problemă de ordin administrativ, așa cum a declarat ulterior. La scurt timp s-a produs incidentul.

,,Am fost un pic ieșită în curtea școlii, pentru că aveam de rezolvat un proiect de finanţare, era o problemă urgentă. Cât am fost ieşită la seră au venit directoarea adjunctă și agentul de pază, era liniște. La un moment dat mi-a zis femeia de serviciu să vin repede. Când am intrat, o parte dintre băieți fugiseră, iar apoi am văzut că unul era ars. După ce am chemat salvarea, am întrebat pe colegi ce s-a întâmplat și mi-au spus că el a făcut-o. Nu știu pe cine să cred, camere de supraveghere nu avem.„, a declarat Mihaela Ștefănucă, directoarea liceului, citată de presa locală.

Victima a dat vina pe colegi, în timp ce aceștia au declarat că elevul de 17 ani s-ar fi autoincendiat.

,,Până să vină salvarea el striga ‘Mi-au dat foc, mi-au dat foc!’. Problema este că acest copil este cu CES (n. red. – copil cu nevoi educaționale speciale), are retard mintal, are multe probleme. Nu poți să-ți dai seama dacă realitatea lui are vreo treabă cu realitatea mediului înconjurător.„, a precizat profesoara.

Focul ar fi pornit de la un spray cu substanță inflamabilă, care era folosit pentru ștergerea tablei din clasă. Din primele declarații ale copiilor, elevul incendiat ar fi șters în pauză tabla, iar apoi a luat acel spray să șteargă ceva ce era scris pe bancă.

,,Copilul s-a dat cu acel spray de curățat tabla, care este inflamabil. Avea o brichetă în mână, iar colegii spun că au încercat să-i ia bricheta, timp în care s-a produs scânteia. Personal, m-am speriat foarte tare. Ceilalți colegi povesteau că în urmă cu o oră era cu bricheta și țigările la el.„, a mai declarat directoarea liceului tehnologic.

,,E ars în zona gâtului și a pieptului. Copiii îl învață ce să facă, iar el face, dacă are probleme. Ce spun copiii, el face, execută, iar apoi ei dădeau vina pe el. Acum este stabil. Îl mai băteau colegii înainte, l-au umplut de câteva ori de sânge. În ultimul timp se înțelegea mai bine cu colegii. Nu l-am văzut pe copil încă. Mă duc la Iași peste o zi, două, pentru că nu stau prea bine cu banii.”, a povestit tatăl victimei.

,,Ieri după-amiază (n. red. – 4 aprilie), în jurul orei 18:00 a fost adus de la Flămânzi un copil de 17 ani care a fost victima colegilor. Din câte am înțeles, a fost stropit cu acetonă, apoi s-au jucat cu o brichetă sau un chibrit, și i-au dat ‘puțin foc’ . Pacientul prezenta arsuri pe fața anterioară torace, regiunea cervicală și cea mentolieră, la nivelul mandibulei. Suprafața arsă 18-20%, iar gradele de arsură sunt de 2 – 3 și pe o mică suprafața chiar gradul 4, în zona sternului. În urma consultării cu colegii de la chirurgie plastică, cu colegii de la Clinica ‘Sfânta Maria’ Iași, s-a decis transferul pacientului. Starea generală la predarea pacientului la ambulanță era relativ bună, era conștient, cooperant, nu punea probleme deosebite. A fost trimis cu o ambulanță cu medic în condiții optime. Expunerea la flacără a fost scurtă pentru arsura de gradul 3 – 4, deci nu a ars foarte mult timp.„, a transmis medicul primar pediatru Cătălin Mihailiuc, coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgențe Pediatrie.

Poliţiştii vor trebui să stabilească acum dacă băiatul s-a autoincendiat sau dacă gestul a fost făcut de colegii săi, mai ales că produsul incriminat, deşi este inflamabil, se aprinde greu dacă este pulverizat pe o suprafaţă şi apoi se încearcă aprinderea substanței.

,,În cauză, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările în care s-ar fi produs fapta, iar în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.”, a declarat agent principal Delia Nenișcu, purtătoarea de cuvânt al IPJ Botoșani, citată de presa locală.

Directoarea Liceului Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” din Flămânzi a demisionat în urma acestui incident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.