Evaluare Națională Știri generale

EVALUAREA NAȚIONALĂ | Peste 400 de elevi băcăuani, absenți la probele de la simularea examenului

Aproximativ 7,5 – 8% dintre elevii din județul Bacău au lipsit de la probele scrise la limba română și matematică, la simularea evaluării naționale. Doar la limba maternă au fost prezenți toți elevii înscriși.

La prima probă scrisă de limba și literatura română, care a avut loc luni 4 aprilie, au fost prezenți 5.356 de elevi și au absentat 405 dintre cei înscriși. A doua zi, la probă scrisă la matematică, au fost prezenți 5.329 de elevi și au absentat 432.

Cea de a treia probă scrisă, cea la limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale care urmează cursurile gimnaziale în limba maternă, s-a organizat în județul Bacău doar la Școala Gimnazială ,,Dani Gergely” Ghimeș, pentru limba maghiară. Aici, toți cei 29 de elevi înscriși au susținut testarea.

Potrivit procedurii stabilite de Ministerul Educației, rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională, în anul școlar 2021-2022, care vor fi comunicate în data de 14 aprilie, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste testări. Vor avea loc discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simularea națională a examenului nu se contestă și nu se trec în catalog. În situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face numai în baza unei cereri scrise a celor interesați.

În județul Bacău, s-au înscris pentru a susține probele scrise la simularea evaluării naționale 5.761 de elevi de clasa a VIII-a, din toate unitățile de învățământ preuniversitar care au în structură și învățământ gimnazial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.